7. Contour Gallery
‘The Shadowed People’ – Saïdou Dicko.#photography(Josephstraat 164, 3014 TX)
‘The Shadowed People’ – Saïdou Dicko.
Saïdou Dicko (1979) is een autodidactisch multimediakunstenaar uit Burkina Faso, die zich bezighoudt met fotografie, videografie, installatie en schilderkunst. Als vijfjarige Fulani herder begon hij met het tekenen van schaduwen van zijn schapen en het landschap in de Sahel, en nog steeds zijn deze schaduwen de basis van zijn werk. Aanvankelijk gebruikte hij daarvoor fotografie, maar de laatste jaren heeft hij zijn werkwijze uitgebreid en combineert hij diverse mediavormen.

Zijn recente serie ‘The Shadowed People’ is een weerspiegeling van zijn jarenlange werk. Hij verbeeld fysieke en psychologische gebeurtenissen als visuele fenomenen, waarbij het zwart-wit contrast de kern vormt van de vereniging van deze twee uitersten. De basis van de werken ligt in de fotografie, maar in elk werk is een analoge manier van schilderen verwerkt, en is dus uniek. Hij belicht in zijn werken zijn erfgoed niet alleen door met de hand zwart-geïnkte figuren, maar ook door rode vierkanten die op elke foto boven het hoofd van zijn onderwerp zijn gegroepeerd. Deze compositie vertegenwoordigt het meest prominente symbool van het Fulani nalatenschap, zoals te zien is in Fulani wandtapijten.
Saïdou Dicko (b 1979) is a self-taught multimedia artist from Burkina Faso, working in photography, videography, installation and painting. As a five-year-old Fulani shepherd, he started drawing shadows of his sheep and the landscape in the Sahel, and still these shadows are the basis of his work. Initially he used photography for this, but in recent years he has expanded his working method and combines various media forms.

His recent series 'The Shadowed People' reflects his years of work. He depicts physical and psychological events as visual phenomena, with black-and-white contrast at the heart of the union of these two extremes. The basis of the works is photography, but each work incorporates an analogue method of painting, making it unique. In his works, he highlights his heritage not only through hand-blackened figures, but also through red squares grouped above his subject's head in each photograph. This composition represents the most prominent symbol of the Fulani legacy, as seen in Fulani tapestries.
Subscribe to our newsletter

Name:

Email:

We will not share your name or email with third parties and of course you can unsubscribe at any time.