NL /ENG
Art Central Rotterdam XL – Art Weekend

Meer dan 30 kunstruimtes en instellingen slaan de handen ineen om Rotterdam in het teken te zetten van hedendaagse kunst
Van 17 tot en met 19 maart 2023 staat de stad Rotterdam in zijn geheel in het teken van hedendaagse kunst en cultuur tijdens Art Central Rotterdam XL. Een cultureel evenement waarbij zesendertig kunstruimtes en instellingen in Rotterdam tegelijkertijd hun tentoonstellingen openen met verruimde openingstijden, om een compleet programma van activiteiten aan te bieden die gratis toegankelijk zijn voor het publiek: een programma van evenementen en rondleidingen om hedendaagse kunstwerken te ontdekken en te waarderen, unieke kunstruimtes en kunstinstellingen in elk deel van de stad.

Centrale tentoonstelling bij Baanhof

De centrale tentoonstelling ‘SUBJECT:TRANSITION’ samengesteld door curator Anna Buyvid met kunstwerken van alle kunstruimtes, heeft de tentoonstelling als doel te reflecteren op transities in de breedste zin van het woord. “We bevinden ons in een tijd die sterk gedefinieerd wordt door het fenomeen ‘transities’: sociaal, cultureel, politiek, ecologisch. Hoe gaan kunstenaars om met deze transitie(s)? Ik wil een ruimte te creëren voor een discussie in de context van de stad Rotterdam en haar geschiedenis en hoe dit zich weer verhoudt tot de toekomst.” Tijdens Art Central Rotterdam XL Art Weekend zal Baanhof de thuishaven zijn waar zowel de opening als de centrale expositie plaats zal vinden.
Meer informatie:

Art Central Rotterdam XL–Art Weekend Zaterdag en zondag, alle locaties van 12.00 tot 18.00 uur.

Centrale tentoonstelling bij Baanhof:

17 maart, 20.00–01.00 uur (opening night & party)
18+19 maart, 11.00–20.00 uur.
Te zien t/m 10 april 2023, op za+zo van 12.00–18.00 uur.


Speciale rondleidingen
Ontdek de Rotterdamse kunstwereld voor €2,50/pp rondleidingen met een ervaren kunstgids. Reserveer op de website.

Pop up tentoonstelling
Bij onze partner Hotel Supernova. (‘s-Gravendijkwal 68, 3014 EG)

Wil je overnachten?
10% korting bij Hotel Supernova met de code ARTCENTRAL23
WIN een kunstwerk!

Verzamel op de flyer minimaal 20 verschillende stempels bij de 30+ deelnemers en maak kans op een kunst-tegoedbon ter waarde van €400. Spelregels: maak een foto van jouw verzameling stempels – deel deze uiterlijk zondagavond 19 maart 2023 op Facebook/Instagram met de tag @artcentralrotterdam. Winnaar wordt online bekend gemaakt op 10 april.

Sponsors and Partners:
Subscribe to our newsletter

Name:

Email:

We will not share your name or email with third parties and of course you can unsubscribe at any time.